Romantiek

Als jong meisje wist ik dat ik ooit die grote liefde wilde vinden. Een persoon waar ik mij oneindig veilig bij voel, die mij lief heeft op alle vlakken en die ik ook lief heb op elk gebied! Ik weet nog goed dat aan het eind van mijn tiener jaren ik een jongen tegen kwam en we zouden op date gaan. Ik vond hem op zich wel knap en hij had wel wat, de date was leuk. Toch herinner ik mij nog altijd dat gevoel toen we in de trein naar huis zaten “is dit het nou?” Ik vroeg me af of je, je zo voelt als je die ene persoon gevonden hebt? Diep van binnen wist ik al lang dat dat niet zo was. Ik was jong en naïef en ik wilde zo graag een vriendje. Ik ben van hem gaan houden, maar de relatie was gewoon niet goed en dat knagende gevoel bleef ondanks dat ik dat niet wilde.

Een half jaar nadat onze relatie beëindigd was kwam ik mijn huidige man tegen. Ik was verkocht op het moment dat ik hem zag! Ik was een avondje uit in de kroeg. Die grote, stoere en knappe man kwam op me af (of nou ja halverwege want gebaarde hij ik moest ook halverwege komen!) en de klik was er direct. Na onze date waren we onafscheidelijk in het begin. Na een aantal weken kwamen de eerste ruzies, we kwamen erachter dat we dag en nacht zijn qua persoon en we moesten onze weg vinden in het samen zijn. Dat terwijl we ook zo vreselijk gek op elkaar waren (en nog steeds zijn!). Inmiddels zijn we bijna 3 jaar getrouwd en hebben we een dochter samen! Ik ben nog altijd intens verliefd op hem en hou zielsveel van hem.

Ons leven is druk en hectisch en tja dan schiet de romantiek er soms wel eens bij in. Toch zijn we erachter gekomen dat romantiek niet groots hoeft te zijn. Tijd vinden om samen een filmpje te kijken met een wijntje erbij, of lekker samen op het balkon zitten als de kleine haar middag dutje doet. Heerlijk zijn die momenten! Of wanneer we elkaar verassen met lekker eten!

Romantiek zit hem niet per se in de rode rozen, de serenades en de clichés. Het kan hem al in de kleine dingetjes zitten en daar kan ik zo gelukkig van worden! Romantiek is, voor mij dan, niet zoals in de film niet overdreven. Wel is het denk ik iets heel essentieels in een relatie en heb je romantiek nodig anders is het eerder een broer/zus relatie.

Ik hoop dat we altijd die romantiek blijven houden en daar beide moeite voor blijven doen!

Vooralsnog ben ik nog altijd verliefd en is de romantiek er ook, en dat alweer ruim 8 jaar.

En jullie? Wat is romantiek voor jullie?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie