Duurzame boodschappen

De een zal het een vreselijke bezigheid vinden die “gedaan” moet worden en de ander zal het juist een fijne bezigheid vinden, namelijk boodschappen doen!

Ik hoor bij die laatste groep! Ik kan er vreselijk van genieten als ik naar de supermarkt ga en boodschappen ga doen! Maar het is ook een bezigheid die mij de laatste tijd vaak laat denken, want jeetje wat een verpakkingsmaterialen en wat wordt er toch veel plastic gebruikt!

Groente en fruit wordt zo vaak in meerdere lagen plastic verpakt! Vreselijk zonde voor het milieu! Wat ik tegenwoordig vaak doe is sowieso mijn eigen tassen mee nemen en als ik een extra plastic tasje mee krijg herbruik ik deze! Natuurlijk is het nog beter om zelf tasjes mee te nemen voor je groenten en fruit die niet van plastic zijn!

Wat ik ook doe als ik het kan zoveel mogelijk in een keer halen en dan er een sport van maken zo min mogelijk weg te hoeven gooien!

Kies daarnaast zoveel mogelijk voor de lokale producten! Er moet zoveel verscheept worden en dat is ook niet goed voor het milieu! Daarnaast is het in Nederland ook leuk om de kleine winkeltjes te supporten!!

Wat ik zelf ook doe is zoveel mogelijk vers kopen en zo min mogelijk vlees! Ik kies liever voor vleesvervangers en zoek regelmatig op recepten waarop ik zelf bijvoorbeeld een burger kan maken! Mega lekker is bijvoorbeeld een linzenburger! Het is zo gemaakt en een stuk milieu vriendelijker als een stukje vlees!

In Amsterdam ging ik vaak op de fiets, dat is hier helaas niet makkelijk maar samen rijden met anderen is ook een optie toch!

Het is niet moeilijk om duurzaam boodschappen te doen maar het vergt in het begin wat extra aandacht!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie