Duurzame vervangers voor dagelijkse wegwerp producten

Duurzame vervangers voor dagelijkse wegwerp producten

Op een dag zijn er zoveel verschillende items en producten die je na het gebruiken weggooit en dat is natuurlijk super zonde met het oog op duurzaamheid en milieu.

Zeker de laatste jaren ben ik me steeds bewuster van duurzaamheid, het milieu en hoeveel we eigenlijk op een dag weggooien. Super zonde! En dat moet zeker anders kunnen.

Daarom zijn er van veel producten duurzame vervangers die je niet weg hoeft te gooien.

Wasbare wattenschijfjes

Wattenschijfjes gebruik ik echt meerdere keren op een dag. Sowieso een enkele in de ochtend en in de avond meerdere om mijn make-up eraf te halen. Daarom is dit een super handig item om te vervangen voor een duurzaam alternatief.

Deze wasbare wattenschijfjes zijn zacht voor je huid, groot en maken je gezicht goed schoon. Daarnaast is het wassen van wattenschijfjes natuurlijk ook erg makkelijk.

Menstruatie cup

OrganiCUp

Op jaarbasis gebruiken vrouwen natuurlijk super veel tampons, inlegkruisjes en maandverband. De menstruatie cup is daar een ontzettend goed alternatief voor en al ontzettend veel vrouwen zijn ondertussen een grote fan.

Glazen rietjes

Rietjes zijn zoals iedereen wel weet super slecht voor het milieu maar het is heerlijk om erdoor te drinken. Je hebt daarom veel alternatieven voor rietjes maar zelf ben ik het meeste fan van de herbruikbare rietjes. De RVS rietjes zijn mooi om te zien maar ik vind de smaak van RVS niet prettig en daarom zijn deze glazen rietjes ideaal.

Hebben jullie nog goede tips voor duurzame vervangers?

Veel liefs,

Lotte

Logo Dutch Gigil

Geef een reactie