Dankbaarheid

De hele wereld is nog steeds in de greep van COVID-19 en het is ook allemaal niet niks, maar de afgelopen tijd ben ik mij juist ook heel bewust geworden van hoe dankbaar ik mag zijn. Ik ervaar genoeg positieve dingen en daar ben ik mij goed bewust van!

Het is heust niet zo dat ik nooit klaag, of gewoon echt klaar ben met deze situatie. Natuurlijk heb ik ook mijn momenten! Ik baal soms vreselijk dat ik mijn moeder al sinds december niet meer gezien heb of dat mijn dochter haar opa’s en oma’s al zo lang niet gezien heeft, maar het is nou eenmaal niet anders en er zijn genoeg dingen die we wel hebben! Ons gezin is bij elkaar, terwijl we ook goede vrienden hebben waarvan hun gezinnetje door de dichte grenzen maanden lang niet bij elkaar kon zijn.

Onlangs sprak ik met een medewerker van ons gebouw en die vertelde nog steeds in ons gebouw te moeten slapen. Eten, werken en slapen zo zien de dagen eruit werd mij verteld. En daar zit ik dan vrijwel elke dag met mijn kindje in het zwembad of op het strand te spelen en dan hoor ik van kennissen rondom mij dat ze het zo zwaar vinden dat “dit hun zomer is” en “in Nederland is het beter om te zijn”. Ik heb gemerkt dat ik dat eigenlijk maar aanstellerig vind. We hebben immers zelf gekozen om hier te gaan wonen toch en wat is er nou zo vreselijk aan een zwembad voor je deur hebben?!

Zelf kijk ik graag naar wat ik wel allemaal heb jeetje dat is meer dan genoeg! Ik krijg kansen om me te ontwikkelen op de manier waarop ik dat graag zou doen en dat terwijl er mensen zijn die daar dagelijks keihard voor moeten vechten. Mensen die door hun huidskleur, geaardheid, werk of wat dan ook dagelijks moeten vechten om überhaupt als gelijkwaardig gezien en behandeld te worden.

Er is zoveel gaande in de wereld en het lijkt soms misschien, zeker als je door het vele thuis zitten in je eigen wereldje zit, alleen maar negatief of zwaar. Wat dan kan helpen is even lief zijn voor jezelf en toch proberen te relativeren! Wat heb je allemaal wel in plaats van wat heb je allemaal niet?

Waar zijn jullie dankbaar voor?

Liefs,

Bibi

Geef een reactie