Droge voetjes

Oh oh wat heb ik de pedicure gemist zeg in de hele quarantaine periode! Sinds half juli/begin augustus mogen we hier in Doha eindelijk weer wat meer en dus was het tijd om bij de nagelsalon langs te gaan!

Een beetje vies misschien om zo te vertellen, maar ik heb enorm snel last van droge voeten en eelt. Ik kon er dan ook niet onderuit om tijdens de hele quarantaine periode zelf goed voor mijn voeten te moeten zorgen! Zeker als je vrijwel altijd op blote voeten loopt in huis en je buiten bijna altijd op slippers of sandalen loopt is het wel zo fijn om frisse goed verzorgde voeten te hebben.

Een van de tips die ik destijds vanuit de nagelstudio kreeg was “smeer je voeten in met vaseline”. S’avonds vlak voor het slapen gaan zorg je dat je voeten schoon zijn en smeer je er een dikke laag vaseline op. Doe hier sokken over en laat het een nachtje goed intrekken! Dit werkte voor mij enorm goed, maar slapen met sokken aan in een slaapkamer waar het 26 graden is vind ik wat minder! Daarom ben ik toen naar alternatieven gaan zoeken!

Het was even zoeken hier in Doha wat ik dan het beste kon gebruiken, want op zich smeer ik mijn voeten ook wel eens in met jojoba olie, maar toch wilde ik iets wat meer zou intrekken en voedend was.

Ik weet nog goed dat een oud klasgenootje van mij me ooit wees op Shea butter! Dit was toen enorm fijn en dus besloot ik dit nu ook eens op mijn voeten te smeren! MEGA fijn!!

Shea butter komt oorspronkelijk uit uit Afrika en is enorm voedend! Deze stevige plantaardige boter wordt in heel veel producten verwerkt en heeft veel voordelige effecten! Shea butter is bijvoorbeeld rijk aan vitamine A en E! Super fijn dus ook als je droge voeten hebt!

Zelf smeer ik de Shea butter na het douchen op mijn voeten, eventjes een sokje erover en na zo’n 5/10 minuten kunnen de sokken weer uit en zien mijn voeten er al een stuk beter uit!

Zijn jullie al bekend met Shea butter?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie