Netflix documentaire: Keep sweet pray and obey

Wauw wat heb ik nu weer voor een Netflix documentaire gezien?!

Ik heb het over de documentaire: Keep sweet pray and obey. Door de titel heb je wellicht al door dat het om iets met het geloof gaat.

En dat klopt want deze documentaire gaat over de FLDS in Amerika. Deze kerkgemeenschap gelooft onder meer in polygamie en het geloof gaat boven alles.

Ze geloven er onder meer in dat als ze hun geloofsovertuigingen niet goed uitvoeren dat ze niet naar het beloofde Zion kunnen (een leven na dit leven).

Warren Jeff is sinds tientallen jaren de leider en de profeet zoals de gemeenschap hem noemt.

Vanaf de eerste 5 minuten in de documentaire kreeg ik al gelijk een heel naar gevoel en deed het me sterk denken aan The Handmaid’s Tale.

Want hoe vrouwen er worden behandeld is echt niet okay. Zo krijgen de mannen in de gemeenschap meer aanzien als ze veel vrouwen hebben. Daarnaast kan een man niet naar Zion wanneer hij in zijn leven minder dan 3 vrouwen heeft gehad.

Je ziet dus mannen voorbij komen met tientallen vrouwen en dus heel erg veel kinderen. Wat daarnaast heel erg opvalt is dat vaak jonge meiden / vrouwen worden uitgehuwelijkt aan vele oudere mannen.

In de documentaire komen mensen aan het woord die uit de gemeenschap zijn gestapt en hebben de meest bizarre verhalen.

Echt een aanrader om te kijken!

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie