Kolven of niet kolven

Toen mijn dochter Elif geboren werd was ik erop gebrand dat ik borstvoeding zou gaan geven. In mijn ogen was en is dit het beste wat ik mijn kindje kan geven. Maar omdat ik ook graag wilde dat mijn man dit soms kon doen en op die manier ook een band kon opbouwen begon ik ook met kolven.

Ik gebruikte hiervoor een simpele borstkolf die vast zat met draadjes waardoor ik geen enkele kant op kon. Ik hoopte altijd maar dat Elif tijdens het kolven niet wakker werd want dan was ik de Sjaak.

Ik kon immers moeilijk haar aandacht geven en dat kolf apparaat tegelijk vasthouden. Daarom stopte ik er al snel mee. Zonde want het zou mij zo nu en dan best wat meer vrijheid gegeven hebben als even iemand anders de voeding kon overnemen. Anderhalf jaar lang heb ik elke borstvoeding zelf gegeven daardoor. Een fijne band ontwikkelde ik, maar ik voelde mij soms ook opgesloten en beperkt in mijn kunnen.

Onlangs benaderde ik het merk Lola en Lykke. Dit Finse merk verkoopt (onder anderen) ook kolf apparaten. En niet zomaar een kolf apparaat, namelijk een draadloze! Hoe fijn is dat! Kolven en toch je handen vrij hebben. En het fijnste? Ik mag het kolf apparaat uitproberen!

Nou ben ik net bevallen en dus ook nog maar net gestart met kolven, maar tot nu toe ben ik zeer tevreden! Binnenkort vertel ik jullie dus meer over deze kolf!

Momenteel ben ik vooral nog bezig met een weg te vinden in de nieuwe chaos binnen ons gezin! Het is heerlijk om eindelijk ons mannetje bij ons te hebben maar ook even wennen! Dus op dit moment kruip ik nog in mijn holletje en geniet ik van de kraamperiode!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie