Peuters en iPads

Sinds kort heeft onze dochter een eigen iPad en daar waar ik er eerst flink op tegen was is het nu zo handig!

Kids die uren achter een scherm zitten , ik vind het soms vreselijk! Maar het is inmiddels ook wel een onderdeel van ons leven geworden. En laten we eerlijk zijn, hoeveel ouders leggen hun telefoon netjes aan de kant als ze met de kids naar de speeltuin gaan? Dus ze weten niet beter dan dat er schermen zijn!

Onlangs hebben we besloten Elif toch een iPad te geven en hier zijn we heel blij mee! Zeker wanneer we bijvoorbeeld in het vliegtuig zitten of ze moe is werkt zo’n iPad toch anders als de tv. Bij de tv zit ze namelijk alleen maar te staren en ja dat is soms fijn, maar op de iPad speelt ze ook educatieve spelletjes!

Er zijn tegenwoordig zulke leuke apps te downloaden waar kids ook daadwerkelijk nog wat van leren. Zo heeft ze bijvoorbeeld de app “Simon” en daar zit een onderdeel op waar ze letters moet overtrekken om ze te oefenen! Nou dit doet ze zo enorm graag dat ik zelfs zie dat het oefenen op de iPad effect heeft op haar schrijven.

Natuurlijk moet er een balans zijn en er zijn dagen dat ze amper met het ding bezig is! Helemaal prima en elke dag gaan we sowieso naar buiten lekker ravotten en andere leuke dingen doen!

Maar moms and dads, een iPad kan soms echt een uitkomst zijn!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie