Tijdelijk in Nederland

Nog een paar weekjes en dan is het zover, dan komt de kleine man! Mijn zwangerschap loopt ten eind en dat betekend voor mij dat ik een tijdje in Nederland zal zijn!

Onlangs vloog ik met mijn man en Elif naar Nederland toe en we zijn er inmiddels alweer een aantal daagjes. Het is aan de ene kant heerlijk vertrouwd om hier te zijn, maar ook wel weer gek hoor!

Het leven in Doha is niet te vergelijken met hier en al je vaste routines zijn nu ineens weg. Toch kunnen ik en Elif onze draai wel vinden. Mijn man kon helaas niet blijven, hij komt alleen langs wanneer hij vrij heeft. Grotendeels is het dus me and my girl!

Wat de meest grote (maar ook fijne) omslag is? De verloskundige! Het is heerlijk om hier door Nederlandse professionele mensen begeleid te worden! Het contact is zoveel warmer, zoveel vriendelijker. Je wordt beter en accurater geholpen. In Doha kan het eigenlijk niemand wat schelen en ik merk zeker bij de openbare ziekenhuizen dat ze maar een dotje doen. Zo wist mijn arts niks af van de 22 weken prik, oftewel de kinkhoest prik. Haar antwoord? “Ik ken die prik niet, maar wil je misschien dan een griep prik?”. Tuurlijk zolang er maar geprikt wordt ofzo? Een hele vreemde gewaarwording.

Dus heerlijk om hier te zijn! Daarnaast is het weer ook veel lekkerder en genieten we nu al volop van de mooie lente dagen!

Halverwege de zomer moeten we weer terug en deze keer niet als gezin van 3 maar als gezin van 4! Wat zal dat raar zijn zeg als we dan thuis komen!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie