De Ramadan

De Ramadan is inmiddels weer begonnen en dat betekend hier in Doha voor de niet moslims een best wel saaie periode! Veel malls zijn overdag gesloten, je mag niet in het openbaar eten of drinken en restaurants gaan pas in de avond open tijdens Iftar.

Maar doordat ik hier ben zie ik wel meer van wat de Ramadan inhoud dan dat ik in Nederland zag. Er zitten namelijk ook hele mooie gedachtes achter. Daarnaast is het eten in de avonden echt heerlijk!

Sowieso kan ik de Arabische keuken (die over het hele gebied zeer uitgebreid is) goed waarderen.

Afgelopen jaar zijn wij door vrienden van ons uitgenodigd om aan het eind van de dag te komen eten. En oh man wat was dit heerlijk, maar daarnaast ook de voorbereidingen waren bijzonder vond ik. De vrouwen staat soms de hele dag in de keuken om een avondmaal te maken! Dat lijkt mij zelf zo moeilijk, omdat ik zoveel trek zou krijgen. Maar waarom je het doet telt natuurlijk zwaarder als het eten zelf.

Ook vandaag verbaasde ik mij hoeveel Qatari vrouwen er in de supermarkt waren. Vroeg in de ochtend al waren de boodschappen karretjes gevuld, klaar om thuis het eten te gaan bereiden!

Zouden jullie dit kunnen? Een maand lang vasten?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie