Je huis verduurzamen

Gezien alles wat gaande is in de wereld is het isoleren van je huis een hot topic. Want wat merken we nu hoe erg afhankelijk we van andere landen zijn. En je wilt niet in de kou komen te zitten.

Daarom ben ik me enorm aan het verdiepen in hoe we ons huis zo goed mogelijk kunnen isoleren. Dit is met name heel erg belangrijk wanneer je in een ouder huis woont.

Isolatie

Mocht je in een situatie van een verbouwing zitten besteed dan extra tijd en geld aan isolatie materiaal.

Dit kan bijvoorbeeld tussen de plafonds worden geplaatst maar ook tussen een oude muur en een voorzetwand.

Hierdoor blijft de warmte beter in je huis maar is het ook nog eens voordelig voor geluidsoverlast.

En nog een voordeel? Isolatie materiaal kun je heel eenvoudig zelf plaatsen en daar hoef je geen ervaring mee te hebben.

Isolatie in je spouwmuren laten spuiten

Veel oude huizen hebben spouwmuren. Dat betekent dat er tussen de binnen en buiten muur een holle ruimte zit. Deze holle ruimte kan vanaf de buitenkant gevuld worden met isolatie materiaal.

Dubbel glas

Dit is voor iedereen wel bekend dat dubbel glas beter is om allerlei redenen.

Maar wist je ook dat het ene dubbelglas het andere niet is?

Dus mocht je al dubbelglas hebben verdiep je er dan toch nog eens in of het niet toch slimmer is om er HR++ glas in te laten zetten.

Een groen dak

Isolatie materiaal is natuurlijk altijd een goed idee maar wist je ook dat bijvoorbeeld plantjes op je dak ook een isolerende werking kunnen hebben?

Zo zijn sedumdaken niet alleen te gek om te zien maar het heeft dus ook een isoleren werking.

(Hybride) warmtepomp

Een warmtepomp. Ik benoem deze toch. Dit is niet het meest toegankelijke gezien de prijs en levertijd maar kan je heel veel opleveren en je dus onafhankelijk maken.

Bij oudere huizen heeft een warmtepomp vaak minder zin omdat de isolatie daar vaak niet goed genoeg is.

Maar wat dan een goede mogelijkheid is, is een hybride warmtepomp. Deze wordt naast je CV geïnstalleerd en kan ook een enorme besparing opleveren. Daarnaast is de prijs een stuk lager t.o.v. een normale warmtepomp.

Subsidie

Wat ook goed is om te weten is dat wanneer je twee isolatie / verduurzaming werkzaamheden laat uitvoeren door bedrijven dan kun je hier flinke subsidie voor krijgen.

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie