Netflix serie: One of us is lying

Een paar maanden geleden zag ik een trailer van de aankomende Netflix serie: One of us is lying.

Die trainer vond ik er toen heel goed en spannend uitzien. Dus toen deze serie laatst werd toegevoegd op Netflix heb ik deze gekeken.

De serie begint bij een schooldag van 5 scholieren die alle vijf moeten nablijven om verschillende, soms wat vage redenen.

Ook Simon moet nablijven. Een jongen met een blog a la gossip girl, alleen weet iedereen dat Simon die blogs schrijft. In die blog deelt hij geheimen van zijn mede scholieren. Veel mensen kunnen dus niet goed met hem opschieten.

Tijdens het nablijven neemt Simon een slok water waarna hij een zware allergische reactie krijgt (hij is allergisch voor noten). De andere studenten zoeken naar een epipen in zijn tas en ook bij het kantoor van de school dokter. Maar er is er geen te vinden.

Doordat ze deze epipen niet kunnen vinden sterft Simon en zijn de 4 studenten van het nablijven plotseling moordverdachten.

Het verhaal vond ik wel origineel en leuk bedacht maar ik moet eerlijk zeggen dat het acteer werk echt heel erg matig was en de settings vaak te “over the top” waren.

Wanneer ze de serie realistischer hadden gehouden en met betere acteurs had het een hele goede serie kunnen zijn.

Voor deze serie zou ik zeggen, prima wegkijken maar je mist er ook niks aan.

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie