Baby uitzet lijst

Inmiddels ben ik alweer ruim 28 weken zwanger en ben ik dus mijn laatste trimester ingegaan. Ondanks dat ik dit al ooit eens meegemaakt heb vind ik het toch wel weer spannend en probeer ik mij zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling!

Vorige keer was ik grotendeels zwanger in Nederland en beviel ik in Qatar, deze keer net andersom! Veel spullen heb ik nog, maar toch is een nieuwe uitzet lijst maken wel zo handig!

Met name voor nieuwe moeders is een uitzet lijst erg handig, want wat heb je allemaal nodig?

Online zijn er vele uitzet lijstjes te vinden en stuk voor stuk zijn ze behoorlijk lang! Nou heb je inderdaad veel nodig, maar ik besefte me toen Elif geboren was dat sommige dingen ook gewoon onzin waren.

Wat denk ik dus goed is om te doen als je voor het eerst moeder wordt is vragen aan andere mama’s wat zij echt nodig hadden. Deze dingen sowieso op je eigen lijstje zetten en daarnaast ook nadenken wat voor jou belangrijk zou zijn.

Bijvoorbeeld, hoe vaak ga en wil je wassen maar ook hoe snel denk je dat je baby ergens uit groeit. Dit laatste is natuurlijk lastig te voorspellen, maar qua wassen is prima te doen! Ik was best moe en vond het fijn genoeg rompertjes te hebben zodat ik niet te veel hoefde te wassen. Een ander vind dit geen probleem of heeft hulp genoeg om niet te veel rompertjes in huis te halen.

Qua slapen ook waar zou jij je denk je prettig bij voelen? Een dekentje of toch liever een slaapzakje? Of wil je je kind inbakeren? Allemaal punten die op de standaard lijsten staan maar waar je best kritisch naar kunt kijken!

Wat ook fijn is, is om meerdere online lijsten naast elkaar te leggen. Welke punten komen standaard terug en vindt ik fijn aan te schaffen!

Ik weet inmiddels wat ik wel en niet nodig ga hebben en mijn lijstje is dus een stuk minder gecompliceerd!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie