Zaaien en oogsten

Niks is leuker voor een klein kind om zelf plantjes en bloemetjes te zaaien! Zeker nu Elif de peuter leeftijd heeft en meer besef begint te krijgen van “iets verzorgen” is het de tijd om met haar plantjes te zaaien!

Een aantal weken geleden hebben wij zonnebloem pitjes en tomaat plantjes gezaaid! Elke dag is het dus de taak om even wat water te geven! Natuurlijk help ik haar herinneren maar ze moet ze uiteindelijk zelf water geven! En nu er na een tijdje bloemetjes komen zou je eens moeten zien hoe trots ze op zichzelf is! Inmiddels heeft ze ook 2 bloemetjes geplukt en die staan in een vaasje op haar knutsel bureau!

Voor kinderen is tuinieren een erg leuke manier om de natuur te leren ontdekken en te beseffen dat er overal leven is. Zo vroeg Elif vanmorgen waar hout vandaan komt en waar plastic van gemaakt is. Ze vroeg of bloemen van plastic zijn of niet. Toen ik aangaf dat dat niet zo was wilde ze graag weten waar bloemen dan van gemaakt zijn. Eenmaal thuis zijn we weer de bloemetjes water gaan geven en legde ik haar uit dat ze groeien van water en van de zon!

Leuk om te zien hoeveel er dan in zo’n koppie omgaat en wat ze allemaal wilt ontdekken! Dus zeker nu de lente voor de deur staat zou ik met je kleine aan de slag gaan een eigen tuintje te starten!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie