3 TIPS OM GEZOND TE LUNCHEN

De lunch is vaak de lastigste maaltijd van de dag als het aankomt op gezond eten. Vaak neemt de drukte van de dag het over, waardoor we uiteindelijk met trek grijpen naar een snelle en meestal minder gezonde snack. Gelukkig zijn er een aantal tips die jou kunnen helpen om gezonder te lunchen! 

TIP 1. Mealprep & restjes

Een effectieve manier om te zorgen dat je goed luncht, is het voorbereiden van je maaltijden. Maak op je vrije dagen bijvoorbeeld een grote pan soep (die je kunt invriezen) of een pan curry voor 2-3 dagen. Je kunt het direct in meeneembakjes bewaren, zodat je de volgende dag alleen nog je lunch uit de koelkast/vriezer moet halen. Dit geldt ook voor thuiswerken: juist dan vergeten we de lunch vaak omdat niemand ons eraan herinnert dat het lunchtijd is.

Je kunt ook een extra portie avondeten maken, zodat je de volgende dag de restjes kunt meenemen. Zo heb je een voedzame en gezonde lunch waar je meteen van kunt genieten!

TIP 2. Plan het in

Plan een lunchmoment in je agenda (het liefst op hetzelfde tijdstip iedere dag). Op deze manier wordt het lastiger om dubbele afspraken te maken en om je lunch te vergeten. Belangrijk is wel dat je je aan deze planning houdt en je lunch niet opzij schuift (uiteindelijk is je gezondheid een van de belangrijkste prioriteiten die je hebt toch? :)) 

Heb je een kantoorbaan? Ook hier is het goed om grenzen aan te geven en om je lunch vast te zetten in je werk-agenda. Zo weten je collega’s ook wanneer je even niet bereikbaar bent. Misschien is het even wennen, maar hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker dit gaat. 

TIP 3. Keep it simple

Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Zo is een lekker broodje of simpele boterham met gezond beleg ook een prima maaltijd! Het beleg kun je mealpreppen, door bijvoorbeeld alvast een eitje te koken of groenten te grillen de avond vooraf, of door in het weekend zelf hummus te maken. 

Het voorbereiden duurt maar 10 minuten, terwijl je lunch de volgende dag binnen een handomdraai klaar is! 

Zorg er ook voor dat je altijd iets gezonds meeneemt, zoals een avocado en een handje nootjes. Zo voorkom je een quick stop bij het tankstation of een snelle run naar de supermarkt. Met honger een supermarkt naar binnen lopen, is nooit een goed idee 😉 

Drie van mijn favoriete broodbeleg-recepten zijn:

  • hummus met gegrilde groenten
  • avocado spread met een gekookt eitje
  • philadelphia light met cherrytomaatjes en alfalfa

Meer inspiratie opdoen voor een happy, healthy & fit lifestyle? Volg Smile a Lot dan op Instagram – @smilea_lot en meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief. Toe aan meer begeleiding? Kijk dan ook eens op de website voor personal training, health- en lifecoaching.

Geef een reactie