Huisjesmelkers

Man o man wat is de huizenmarkt in Nederland verpest. Ik keek van de week weer een aflevering van “Sander en de kloof”. En in deze aflevering ging het om de huizenmarkt in Nederland.

Ik heb soms met open mond zitten kijken. Een getrouwd stel met goede banen wat op het punt staat het 11de appartement te kopen die ze vervolgens voor enorme huren verhuren aan mensen die geen huis kunnen kopen.

Ze proberen het voor zichzelf te verkopen dat ze mensen helpen door huren mogelijk te maken. Maar eigenlijk slaat het natuurlijk nergens op om geld te verdienen over een eerste levensbehoefte van een ander.

Zij willen zorgeloos leven en doen dat op deze manier maar ze realiseren zich waarschijnlijk niet dat ze de markt nog meer verpesten voor mensen die geen kant op kunnen. En dat breekt toch wel een beetje mijn hart.

Wij zijn hartstikke bevoorrecht maar voor heel veel mensen is dit niet het geval en zij zitten klem.

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie