Blijf van mij af

Heel Nederland praat nu natuurlijk over wat er gaande is (geweest) bij The voice of Holland. Vreselijk om te horen wat sommige vrouwen hebben mee gemaakt en hoe deze nare mannen misbruik gemaakt hebben. Niet alleen van de vrouwen maar ook van hun machtspositie. Maar dit gebeurt natuurlijk niet alleen achter de schermen in media land.

Ook de reactie van John de Mol. Nee tuurlijk zie je niet alles in je bedrijf, maar is het niet jouw taak te zorgen dat je wel van alles op de hoogte gehouden wordt? Het zou hem sieren als hij nu toe had durven geven dat ook hij de fout in gegaan is (en dan bedoel ik niet de fysieke fout). Hij had Jeroen eruit moeten zetten na 1 melding al. Of op zijn minst hem nog beter in de gaten houden.

Als je goed gaat nadenken is het belachelijk hoeveel vrouwen met seksueel misbruik te maken hebben of hebben gehad.

Zelf weet ik nog goed dat ik een jaar of 10 was en met mijn moeder naar Sicilië op vakantie. We liepen in een kleine supermarkt en ik droeg een kort jurkje. Ik was helemaal happy daarmee die had ik net nieuw en was perfect voor vakantie. Nietsvermoedend liepen we langs de schappen en mijn moeder was druk met de boodschappen doen. Een medewerker, oudere man, liep langs en ik voelde ineens zijn handen onder mijn jurkje glijden en hij kneep in mijn billen. Ik schrok me kapot! Buiten vertelde ik het direct tegen mijn moeder die uiteraard ook enorm geschrokken was.

In de loop der jaren heb ik het wel vaker meegemaakt. Zowel mensen die dicht bij me stonden als mensen die ver weg van me stonden. Gelukkig heb ik nooit gedacht “het zal wel aan mij liggen”. Nee het ligt aan de ander, die moet om het grof te zeggen, met zijn poten van je af blijven. Maar ik kan me zo goed voorstellen dat sommige vrouwen bij zichzelf een reden zoeken. Maar nee het ligt niet aan jou het ligt aan de ander, die begaat een grote fout!

Het is moeilijk en knap als je dan voor jezelf op kunt komen! Ook al wordt hier anders over gedacht wellicht door sommigen.

Een les die ik mijn dochter zal mee brengen is dan ook dat ze genoeg zelfvertrouwen moet hebben geen reden bij zichzelf te zoeken mocht zoiets zich ooit voordoen. Je hoopt natuurlijk dat je kind dat nooit mee hoeft te maken, maar je weet het niet. Het enige wat ik wel kan aanmoedigen is: “niemand mag zomaar aan je zitten en praat er altijd over!”.

Ik ben benieuwd hoeveel van jullie wel eens in een soortgelijke situatie heeft gezeten.

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie