Moeten we nog vlees eten?

Normaal gesproken eet ik eigenlijk amper tot geen vlees. Ik vind de smaak meestal niet heel bijzonder en eet dan liever kip, vis of juist iets vegetarisch. Maar nu ik zwanger ben is dat toch wel een heel ander verhaal. Ik crave zo nu en dan naar een goeie bal gehakt of een lekkere pasta bolognese.

Toch stel ik mij dan iedere keer de vraag, is vlees eten wel zo gezond voor mij? Heb ik dit wel nodig nu ik zwanger ben?

Om heel eerlijk te zijn vind ik een antwoord op deze vragen erg lastig om te geven. Ik kan soms toch echt wel genieten van wat vlees, maar hoef het zeker niet dagelijks te eten!

Daarnaast zijn er zeer goede vleesvervangers tegenwoordig die echt lekker zijn. Nu luister ik vooral naar waar mijn lichaam zin in heeft. Wellicht heeft het nu wat meer vlees nodig nu ik zwanger ben.

Ik ben benieuwd of dit na de zwangerschap nog steeds zo is, of dat ik dan weer stop met vlees eten!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie