Cancelled

Er is de afgelopen jaren iets nieuws gaande waarvan ik me afvraag of dat een goede ontwikkeling is.

Ik heb het namelijk over de “cancel culture”. Wat er eigenlijk op neerkomt dat iemand wordt gecanceld door zijn of haar woorden of daden.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Moon Sisters. Maar het kan ook betrekking hebben op meer “serieuze” zaken zoals mogelijke criminele feiten.

Ik ben iemand die het heel belangrijk vind dat er zo goed mogelijk onderzoek moet worden gedaan naar mogelijke criminele feiten en dat een rechter in de rechtbank de aangewezen persoon is om hier de uitspraak over te doen.

Want onterecht veroordeeld worden (door de buitenwereld) kan ontzettend veel schade met zich mee brengen. Denk maar aan al die gevallen in Amerika en gezinnen die uit elkaar vallen.

Maar naast dit hele heftige zie je het veroordelen van elkaar ook steeds meer terug (met name online). Iemand zegt iets en de woorden worden uit de context gehaald en op basis daarvan wordt iemand uitgekotst. Er is geen mogelijkheid meer tot een gesprek of verdediging.

En dat vind ik persoonlijk zo jammer. Want als een ding de afgelopen jaren duidelijk is geworden is dat het zo belangrijk is om echt te communiceren met elkaar en elkaar aan te horen.

Er zullen zoveel dingen en onderwerpen blijven waar mensen het totaal niet met elkaar over eens gaan zijn maar probeer een ander te respecteren en aan te horen.

Dan wordt de wereld zo veel mooier.

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie