DECEMBER: THE PERFECT TIME TO REFLECT

De decembermaand is weer begonnen. Een gezellige maar ook drukke maand en het ideale moment om even stil te staan en te reflecteren op 2021. Om een frisse en gezonde start te maken, is het namelijk belangrijk om eerst te kijken waar je nu staat en wat je in het volgende jaar anders kunt doen. Zo kun je doelen voor het nieuwe jaar immers beter stellen en effectiever aanpakken! 

Met onderstaande tips kun je dit jaar goed afsluiten en een frisse start maken op 1 januari. 😊


TIP 1: SELFCARE

In december hebben we het over het algemeen druk. Toch is het juist in deze maand belangrijk om tijd te maken voor selfcare en rust te creëren. Zo kun je immers met meer energie en een ontspannen gevoel de feestdagen ingaan en er nog meer van genieten! 

Probeer momentjes in te plannen om op te laden. Dingen zoals een avondje zonder telefoon, in bad of lekker lang douchen, het lezen van een boek of een wandeling maken… Hoe kun jij echt even afschakelen? 😉

TIP 2: FINAL TO DO’S

Rust creëer je ook door dingen te doen die al lang op je to do-lijst staan maar waar je eigenlijk geen zin in hebt of die je maar blijft uitstellen. Hoe fijn zou het zijn om het nieuwe jaar te beginnen met een blanco to do-lijstje? 

Wat zijn dingen die je graag gedaan wilt hebben voordat 2022 begint? Wat helpt jou om ontspannen het nieuwe jaar in te gaan, en waar krijg je, als het eenmaal is gedaan, meer rust door (zelfs als je er tegenop ziet om het te doen)?

TIP 3: REFLECT

Voordat je goede doelen kunt stellen voor het nieuwe jaar, is het belangrijk om te bepalen waar je nu staat. Zo wordt het namelijk veel duidelijker welke richting je op moet, welke stappen je kunt zetten en waaraan je het komende jaar wilt werken. – Had je voor 2021 doelen gesteld?- Zo ja, heb je deze doelen bereikt? (Zo ja, top! Hoe heb je dit gedaan? Zo nee, nieuw jaar, nieuwe kansen! Maar hoe komt het?)- Wat heb je het afgelopen jaar bereikt? – Hoe ben je in 2021 gegroeid?- Wat heb je in 2021 geleerd?- Ben je jezelf misschien tegengekomen? Hoe voelde dat en waardoor kwam dat?- Is er iets dat je dit jaar anders zou doen als je het overnieuw kon doen? Wat zou je dan anders doen?- Wat was zwaar in 2021 en hoe ben je hier doorheen gekomen? Of wat doe je om hier doorheen te komen?- Wat maakte 2021 een mooi jaar en hoe heb je hier van genoten?- Waar ben je dankbaar voor?- Waaraan ben je op dit moment aan het werken?- Wat denk je dat je in het komende jaar anders/beter kunt doen?

Probeer bovenstaande vragen eerlijk te beantwoorden. Onthoud dat er geen goed of fout antwoord is. Er is alleen maar ruimte om te groeien! 😊

TIP 4: DOELEN STELLEN

Nu komt het leuke: het stellen van nieuwe doelen. Wat wil jij het komende jaar bereiken? Aan de hand van de antwoorden op je reflectie krijg je een goed beeld van de dingen die je het komende jaar anders kunt doen en waar je aan kunt werken. 

Maak een mindmap van alles wat je wilt bereiken op de korte en lange termijn en probeer deze vervolgens specifiek te maken voor het komende jaar. Wat staat er op je mindmap dat je in 2022 echt wilt bereiken, worden en/of doen? 

Splits vervolgens je doel op in kleine mini doelen en stappen. Welke dagelijkse of wekelijkse gewoonte hoort er bij je doel? Welke tussenstappen zijn er nodig om je doel te bereiken?

Wil je het komende jaar direct happy, healthy & fit starten?

Klik dan hier en meld je aan voor de nieuwsbrief van Smile a Lot. Zo doe je automatisch mee aan Happy Healthy January, waarbij je helemaal gratis wekelijks een mail ontvangt met een challenge, recepten, tips & tricks voor een gezonde en gemotiveerde eerste maand van 2022! 

Ik wens je een heerlijke, gezellige decembermaand & alvast een super 2022! <3

Liefs Lot

Geef een reactie