Zelfbeschikking over je eigen lijf

Dit is een onderwerp dat erg gevoelig ligt en dat snap ik helemaal! Maar ik wil hier toch wat over zeggen.

Allereerst moet iedereen voor zich weten of zij tegen of voor abortus zijn maar waar het naar mijn idee helemaal mis en fout gaat is dat mensen zich met de keuze en letterlijk het lichaam en baarmoeder van een ander willen bemoeien. En dat is heel gek toch?

Want het gaat niemand anders wat aan wat jij met jouw baarmoeder wilt doen en wat jouw keuze is wat betreft abortus. Want dit is al een hele moeilijke keuze en kwetsbaar moment en daar hoef je totaal niet de bemoeienis van iemand voor te gebruiken. Zeker niet wanneer dit voorkomt uit de geloofsovertuiging van iemand anders.

Wat iemand zelf wilt geloven en wil naleven is helemaal aan zichzelf en dat is ook hartstikke prima. Dat heeft alles te maken met respect voor elkaar en wat men zelf gelooft.

Er staan immers ook geen mensen buiten kerken te demonstreren voor het geloof van een ander. En dat is ook maar goed ook!

Het programma BOOS maakte hier een hele goede aflevering over want je ziet hier dus ook wat dit met vrouwen doet.

Want wat mijn punt is, is dat niemand anders voor jou mag bepalen wat jij zelf met jouw lichaam doet. Dat is namelijk vrijheid!

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie