Tips voor het optisch creëren van meer ruimte

Ruimte; iets wat we bijna allemaal tekort komen toch? Zeker als je van de reuring houdt die een grote stad te bieden heeft, leef je vaak in een kleine woning. Het handig inrichten van een bescheiden huis kan een hele uitdaging zijn. We geven je wat handige tips voor het optimaal inrichten van een kleine ruimte.

1. De hoogte in

Misschien heb je qua vierkante meters vloeroppervlak niet zoveel tot je beschikking. Maar hoe zit het met de hoogtemeters? Denk verticaal! Door lijnen van boven naar beneden toe te voegen in de ruimte, ontstaat een ruimtelijker gevoel en maak je optimaler gebruik van de ruimte.

Denk bijvoorbeeld aan hoge smalle kasten, het ophangen van verticale (foto)lijsten aan de muur en gordijnen die van het plafond tot de vloer lopen.

https://bertrambeerbaum.nl/my-designs

2. Licht kleurenpalet

Een inkoppertje? Misschien wel, maar de kleuren die je gebruikt in een kleine woning zijn ontzettend belangrijk. Donkere kleuren zorgen ervoor dat een ruimte kleiner aanvoelt dan een licht kleurenpalet.

Ons advies voor een kleine woning is dan ook om rustige en lichte kleuren te gebruiken. Aardetinten in combinatie met licht hout bijvoorbeeld.

https://www.westwingnow.nl/hoekbank-cucita-3-zits-99919.html

3. Accentkleuren

Kies als aanvulling op het rustige en lichte kleurenpalet één accentkleur die eruit springt. Dat mag best een beetje gewaagde kleur zijn. Ga in deze kleur voor wat leuke accessoires zoals plantenpotten, kussens en fotolijstjes.

Door in de ruimte kleuren te gebruiken die eruit springen wordt je oog als het waren door de ruimte geleid. Dit zorgt voor een ruimtelijker beeld. Het leuke van een accentkleur is dat je deze makkelijk om de zoveel tijd kunt veranderen.

Met zo’n kleine kleurverandering geef je je huis eenvoudigeen hele nieuwe sfeer.

https://www.behance.net/gallery/110231543/Living-Room-With-Corner

4. Ruimtes binnen een ruimte

Door ruimtegebrek ben je soms genoodzaakt om één ruimte meerdere functies te geven. Bijvoorbeeld een eet, werk en woonkamer. Het helpt dan om de ruimtes visueel te scheiden; dus zonder daadwerkelijk muren te plaatsen. Je kunt ruimtes bijvoorbeeld scheiden door het gebruik van hoge planten of grote meubels zoals kasten.

https://allmodernmommy.com/cozy-living-room-ideas-for-small-spaces/

5. Laat het zweven

Zwevende planken zorgen voor een ruimtelijker gevoel dan dichte kasten. Let wel, rommel is funest in een kleine ruimte. Zorg dat je georganiseerd blijft en genoeg ruimte hebt om je spullen in op te bergen. Inbouwkasten onder schuine wanden of trappen zijn daarvoor ideaal.

https://homedeco.nl/blog/5-manieren-om-om-de-tv-heen-te-decoreren/?utm_source=fb&utm_medium=blogpost&utm_campaign=5manierentvdecoratie

6. Reflecterende materialen zoals spiegels of glazen tafeltjes

Misschien nog een inkoppertje, but it works like a charm!

https://projetos.habitissimo.com.br/projeto/conselhos-de-decoracao-para-quem-vai-viver-em-casal

7. Afwisselende vormen

Deze ligt misschien iets minder voor de hand, maar het werkt echt! Door vormen af te wisselen, kleed je je meubels als het ware af. Een grote rechthoekige tafel voelt een stuk minder massief als je het combineert met krukken of stoelen met een ronde zitting. Net als ronde tafeltjes en een poef bij een grote rechte bank. Probeer het maar eens!

https://www.westwingnow.de/

8. Bel Flipd!

Samen eens kijken naar hoe jouw huis handiger ingericht kan worden? Of benieuwd naar de mogelijkheden om toch die uitbouw te realiseren? Bel gerust eens voor een kennismaking. We maken van jouw idee graag een werkbaar plan!

Flipd

Veel liefs,

Team Flipd

Geef een reactie