Black Friday

Vandaag is het Black Friday en de meeste mensen gaan dus volop shoppen! Toen ik hier voor het eerst aan mee deed was ik super enthousiast en deed ik volop mee! Toch beginnen er nu vaak twijfels te komen!

Ik Black Friday wel zo goed? Voor het milieu in ieder geval niet! Sterker nog dit is een van de slechtste dagen voor het milieu! Naast het milieu dat enorm getroffen wordt hierdoor worden ook de werkers benadeeld want de meeste merken die hieraan mee doen hebben niet hele hoge standaarden als het aankomt op arbeiders. Mensen uit Bangladesh, Pakistan en omringende landen werken onder slechte omstandigheden keihard voor een schijntje.

Daarom koop ik nu zoveel mogelijk bij merken die transparant zijn in hun productie. Waar wordt de kleding gemaakt? Wie maakt het? Is het duurzaam?

Met name merken uit Australië lopen wat dit betreft erg voor op de rest van de wereld!

En wat doe jij? Ga jij vandaag shoppen?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie