Vitamientjes

Voor ons allemaal is het belangrijk dat we elke dag natuurlijk onze vitamines binnen krijgen, maar voor kinderen nog belangrijker!

Mijn dochter gaf ik altijd alleen extra vitamine D3. Tot ik mij besefte dat onze dochter echt niet altijd al haar groente en fruit eet! Zo mist ze toch wel wat essentiële vitamines. Daarom zijn we enige tijd geleden begonnen met het geven van multivitamines.

We begonnen met het geven van Optimax! Deze multivitamines zijn 100% natuurlijk en zijn gluten en lactose vrij. Handig als je kindje allergieën heeft.

In principe was ik hier wel tevreden over, maar wat me tegenstond was hoe hard te tabletten zijn! Mijn dochter had soms we last met kauwen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Omdat Elif “Frozen” toch ook wel leuk begon te vinden leek het mij een idee om voor haar vitamientjes van frozen te halen! Een leuk idee, maar daar blijft het eigenlijk toch wel bij. Gummies schijnen namelijk de vitamines niet zo goed vast te houden en zeker niet door te geven.

De multivitamines waar ik wel heel tevreden over bent zijn die van Davitamon! Deze blijven toch eigenlijk wel de beste! Elif vindt ze heerlijk en eet ze elke dag graag.

De kauwtabletten zijn niet te hard en smaken lekker. Thuis hebben wij bananen smaak!

Ik ben dus erg blij met deze vitamines en heb echt het gevoel dat ze er baat bij heeft! Zeker op dagen dat ze groente weigert ben ik blij dat ze wel netjes 2 pilletjes hiervan inneemt!

Geef jij jou kindje extra vitamines?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie