Nu de Corona cijfers stijgen

Momenteel ben ik erg blij dat ik in Doha zit en niet in Nederland verblijf. Als ik zie hoe vrij we hier nu zijn en alles grotendeels weer normaal is kan ik de tijdelijke strenge periode wel waarderen.
Ik merk wel dat de situatie in Nederland mij vaak best veel doet. De cijfers stijgen en ik hoor veel geluiden “mijn vrijheid wordt afgepakt”. Maar in alle eerlijkheid, welke vrijheid wordt er precies afgepakt?


Nederlanders zijn (net als veel westerlingen) gewend te doen en laten wat ze willen en zeggen wat ze willen onder het mom van “vrijheid”. En we kunnen ook veel! Normaal gesproken zonder enige verantwoording af te leggen. Maar in situaties als deze lijkt die “vrijheid” (die er overigens nog steeds is) ons de kop te kosten. Corona cijfers gaan omhoog, nieuwe regels zijn nodig, onnodige sterfgevallen zijn het resultaat en een samenleving waar veel onenigheid in ontstaat.


Ik las onlangs een nieuwsstuk dat de vakbonden geen QR code op de werkvloer willen. Dit zou de vrijheid van de werknemers in de weg staan. Ze pleitten voor een andere oplossing. Als er dan gevraagd wordt wat zij voor oplossing zien, was daar geen antwoord op. En dat zie ik wel meer. Mensen die anti vaccineren zijn, maar alle vrijheid willen en geen enkele regels opgelegd krijgen. Ook willen ze graag dat de cijfers omlaag gaan. En laat ik met klem zeggen dit is natuurlijk niet iedereen. Maar als je dan vraagt welke oplossing zie jij als beste? Dan komt er totaal geen antwoord. Sterker nog de vraag wordt ontweken.

Zelf geloof ik wel in het vaccin en denk ik dat het de enige manier is om de samenleving terug naar normaal te krijgen.

Waar geloven jullie in?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie