Gezonde tussendoortjes

Het is enorm makkelijk om naar die zak chips te grijpen, of wat chocola naar binnen te werken. En geloof me ik vergrijp me er vaak genoeg aan, maar toch voel ik me altijd slecht erna.

Beter is het natuurlijk om een gezondere kleine maaltijd of snack te maken die goed vult en ook echt voedend is. Vaak merk ik ook dat ik dan veel langer vol zit als dat ik wat chips pak.

Voordat ik moeder werd, had ik daar veel meer tijd voor! Ik werkte regelmatig thuis en de weekenden kon ik indelen zoals ik wilde. Dat is natuurlijk nogal anders nu. Maar nu Elif naar de opvang gaat heb ik meer tijd om dit op te pakken!

Vandaag wil ik een paar voorbeelden met jullie delen die ik graag maak. Ze zijn simpel, lekker en dus gezond!

Allereerst een gevulde omelet! Super makkelijk om te maken en je krijgt gelijk je eiwitten binnen! Wat lekker is om hierop te doen? Kipfilet, avocado, komkommer, tomaten! Noem maar op! Gezond en vullend.

Wrap punten! Deze punten zijn gemaakt van een simpele wrap! Ik snijd de wrap in 8 delen en deze bak ik heel kort op in wat olie. Zelf gebruik ik het liefst olijfolie, avocado olie of koolzaadolie! Doe er wat kruiden op en binnen no time heb je een hartige snack! Op deze heb ik toevallig vlees gedaan, maar dat hoeft natuurlijk niet! Je kunt ze beleggen zoals je zelf wilt! Rauwkost of juist gegrilde groenten, wat hummus! Allemaal lekker!

Boekweitpannenkoeken! Deze zijn zo makkelijk zelf te maken, of mix voor te kopen in de winkel! Maak er een hartige pannenkoek van door ze te beleggen met bijvoorbeeld een salade of wat kip! Pesto is ook heerlijk op een pannenkoek en het voordeel? Het vult enorm!

Zoals je ziet hoeft er niet veel tijd in te gaan zitten, maar het is vaak een kwestie van gewoon even doen!

Wat eten jullie graag tussendoor?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie