Verdeling of saamhorigheid

Het valt me steeds vaker op dat door de “corona omstandigheden” mensen verdeeld raken en niet eens altijd op een leuke manier.

Je eigen mening zul je altijd hebben en mensen gaan het nooit 100% met elkaar eens zijn, maar de felheid die soms te lezen is daar schrik ik van. Alsof mensen zich afgesloten hebben van een andere mening of een ander inzicht. En hoe laten we dat dan het liefst merken? Door er vol tegenin te gaan en niet eens te willen luisteren naar de ander. Blind op je eigen overtuiging. Meningen onderbouwen met alleen dat wat in je eigen straatje past.

Het is geen geheim dat ik voor vaccineren ben. Ik geloof in de (tijdelijke!) oplossing van de Nederlandse regering. Waarom? Omdat hier in Qatar de restricties veel zwaarder zijn, de gevolgen ook en het werkt. Of het nou leuk is of niet het werkt. Maar goed er zullen andere mensen zijn die daar anders over denken en dat mag natuurlijk!

Maar fijn is dan als de discussie open gehouden kan worden. Dat men wil luisteren naar elkaar ipv beledigd en bozig zijn. Heeft Corona en het afgelopen 1,5 jaar dan voor zoveel frustratie gezorgd?

Wellicht iets om zo nu en dan eens over na te denken wanneer je met iemand in gesprek raakt die een andere mening deelt. Een gesprek is toch ook veel fijner dan een bozige en stugge meningsuiting?

Veel liefs,

Bibi

Een gedachte over “Verdeling of saamhorigheid

  1. Ik denk dat social media niet de plek is om over het thema te discussieren. De nogal harde en felle meningen krijg je zo even cadeau, terwijl ikzelf daar niet voor op social media zit. Fijn dat je dit even aanhaalt, Bibi!

Geef een reactie