TIPS OM OOK IN DE HERFST EN WINTER FIT TE BLIJVEN

Het koudere weer en de kortere dagen werken niet erg motiverend bij het sporten. Gelukkig zijn er manieren waarmee je ook in de herfst en winter fit kunt worden en blijven. In dit artikel lees je enkele tips waarmee je ook in de herfst en winter kunt (blijven) sporten.

TIP 1. Sport op een ander tijdstip

Ging je in de zomer vaker ‘s morgens sporten maar vind je het (net als ik) lastig om vroeg op te staan als het nog donker is? Ga dan eens op een ander tijdstip of andere dag sporten. Zo kun je direct na je werk of school de sportschool induiken om alsnog aan je beweging te komen – en wat stoom af te blazen. In de weekenden of op je vrije dagen, kun je er ook voor kiezen om dan iets later in de ochtend te sporten!

TIP 2. Vind een sportbuddy

Samen sporten is ontzettend motiverend. Je wilt immers niet iemand anders in de kou laten staan ;). Als je samen met een vriend of vriendin traint, is de kans groter dat je ook echt gaat. Daarnaast is het vaak veel gezelliger. Je kunt ook samen een groepsles proberen of gaan hiken. Bonustip: ga met iemand die je uitdaagt om nog meer uit jezelf te halen. 

TIP 3. Ga voor kortere workouts

Een uur in de sportschool is behoorlijk intens als het aantal uren daglicht steeds minder wordt. Probeer daarom eens een kortere HIIT sessie thuis of verhoog de intensiteit in de sportschool zodat je sneller klaar bent. Omdat je hartslag hoger is wanneer je op hoge intensiteit traint, hoef je minder lang aan je workout te spenderen. Daarnaast is het fijn om te weten dat je toch snel klaar bent!

TIP 4. Koop een nieuw setje workoutkleren 

Niets werkt beter en motiverender dan een setje nieuwe, leuke kleren. Treat yourself en ga op zoek naar een outfit waarin je graag sport. Koop een leuke sweater, jas, een dikke legging en/of nieuwe schoenen en leg je nieuwe setje meteen voor de volgende dag klaar. Let er ook op dat je outfit warm genoeg is als je buiten sport. 

TIP 5. Zorg voor een goede warm-up en stretch-routine

Het opwarmen van je spieren voordat je gaat sporten, is altijd belangrijk. Zeker als het kouder is buiten. Voorkom blessures en geef je spieren voldoende tijd om op te warmen met actieve stretches en lichtere oefeningen. Een andere manier om voor je spieren te zorgen, is een korte yoga-sessie. Zo houd je je spieren soepel, verbeter je de doorbloeding en heb je minder last van pijnlijke spieren. 

TIP 6. Probeer een nieuwe workout

Merk je dat je motivatie laag is en dat je misschien wat minder energie hebt? Probeer dan eens een andere sport. In de herfst en winter kan het lastig zijn om alsmaar op dezelfde intensiteit door te trainen. Daarom is het goed om mee te gaan met het seizoen en misschien toch eens yoga, pilates of dans te proberen. Er is zelfs hotyoga: lessen die gegeven worden in een sauna!

There you go! Zes tips waarmee je ook in de koudere maanden fit kunt blijven. Natuurlijk is er een beetje discipline en doorzettingsvermogen voor nodig. Vergeet ook niet te luisteren naar je lichaam en wees niet te streng voor jezelf. Heb je een mindere dag, week of maand? Dat is niet erg en zelfs logisch in deze tijd van het jaar. Maar door te blijven sporten, voorkom je dat je in de lente en zomer from scratch moet beginnen.  😊

Ga jij een van deze tips zelf proberen of heb je nog andere tips? Laat het ons weten via Instagram! Kijk voor meer healthy lifestyle tips en leuke home-workouts op de Instagrampagina van Smile a Lot.

Veel liefs,

Lot

Geef een reactie