De voordelen en nadelen van hair extensions

Enkele jaren geleden heb ik voor minstens één jaar lang hair extensions gehad. Door een stressvolle periode op mijn toenmalige werk kreeg ik last van haaruitval en daarom leek mij hair extensions de perfecte oplossing.

En ondanks het feit dat ik er heel veel plezier van heb gehad zijn er natuurlijk ook nadelen. In deze blog vertel ik je graag welke voor en welke nadelen ik heb ervaren toen ik hair extensions had.

Voordelen

Het grootste voordeel is natuurlijk hoe je haar eruit ziet met hair extensions, een mooie volle bos en met de juiste extensions ziet het er heel mooi uit.

Naast dat je met hair extensions je haar dikker kan maken kun je ook gaan voor een verlenging. Dan heb je meer extensions nodig maar kun je gaan voor dat echte rapunzel gevoel.

Je kunt er daarnaast natuurlijk ook voor kiezen om ze niet dag en dag uit te dragen maar bijvoorbeeld weer te laten plaatsen wanneer je een speciale gelegenheid hebt.

Nadelen

Iedereen wil natuurlijk een volle bos haar maar er zijn ook zeker nadelen aan verbonden.

De prijs is naar mijn mening toch wel het grootste nadeel. Kwalitatieve extensions zijn namelijk heel kostbaar. Daarnaast zul je veel vaker naar de kapper moeten om de hair extensions weer “omhoog” te plaatsen wanneer ze zijn vastgezet door middel van een vlechtje.

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je meer tijd kwijt bent aan de styling van je haar. Want je haar heeft vrijwel nooit dezelfde structuur als de structuur van de extensions. Maar je mag de extensions bijvoorbeeld ook niet aan de lucht laten drogen. Dus dat betekent iedere keer na het wassen met de föhn in de weer (dit is natuurlijk niet voor iedereen een probleem).

Er zijn tegenwoordig veel manieren om hair extensions te bevestigen en veel van die methodes zijn ook minder schadelijk voor je eigen haar in vergelijking met 10 jaar terug maar het is natuurlijk beter voor je eigen haar om er niks aan vast te maken.

Heb jij zelf ervaring met extensions?

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie