QR codes en vraagtekens

In Qatar zijn we al enige tijd gewend nu met de zogenoemde “Ehteraz” app. Een app die je moet laten zien als je bv de winkel in wilt of een restaurant! Op deze app staat een QR code die aangeeft of je besmet bent en of je gevaccineerd bent. Dat eerste daar heb ik mijn twijfels bij want hoe ziet een telefoon of ik gezond ben of niet maar er staat tegenwoordig groot “gevaccineerd” bij en dat is ook wel logisch.

In Nederland is de QR code net pas ingevoerd en overal op social media zie ik veel tegenbeweging. Om compleet eerlijk te zijn ben ik met stomheid geslagen. Laat ik voorop stellen dat ik vind dat ieder de keuze moet hebben of hij of zij gevaccineerd wilt worden, echter houdt niet vaccineren natuurlijk wel in dat je een groter risico voor jezelf en je medemens (op meerdere vlakken) bent en blijft.

Ik snap echter niet de tegenreactie op de QR code. Een jaar geleden zaten we thuis, wereldwijd in de hoop dat dingen weer zouden veranderen. We applaudisseerde voor het zorg personeel en vonden de opmerking van Famke schandalig. Echter zijn veel mensen vandaag de dag op hun tenen getrapt als ze een QR code of pcr test moeten laten zien. Maar hoe gek is dat eigenlijk?

We moeten er toch ergens samen voor zorgen dat we uiteindelijk terug kunnen naar het normale leven en ben je niet gevaccineerd ben je nou eenmaal een groter risico. Niet alleen voor jezelf ook voor je medemens, voor het zorg personeel op de te volle IC’s. Denk aan de mensen die belangrijke operaties moesten uitstellen omdat de IC’s vol lagen met Corona patiënten. Is het dan zo gek dat als je niet gevaccineerd bent je even iets meer moeite moet doen?

Je hebt nu BN-ers als Douwe Bob die zich tegen dit keren. In mijn ogen omdat ze op hun tenen/ego getrapt zijn. Hij cancelled vrolijk zijn tour af. Blijkbaar heeft hij de financiële mogelijkheden dit te doen. Maar waar hij denk ik minder goed over nagedacht heeft zijn de mensen die rondom de hele show werken. Hebben zij ook de financiële mogelijkheid zomaar werk te cancelen? Ze hebben al een zware periode achter de rug.

Ik verbaas mij dan ook over de reacties en vraag mij waar dat gevoel gebleven is wat er vorig jaar zo sterk was “samen lossen we dit op”. Dit lijkt verandert in “Ik wil eigenlijk geen moeite doen en f*ck de mensen om mij heen” .

Hoe kan dit?

Als je het er niet mee eens bent denk dan na over een alternatief! Want daar hoor je niemand mee komen. Oftewel klagen als de beste maar met oplossingen komen ho maar.

Ik ben blij dat ik de keuze gemaakt heb mij te laten vaccineren en niet alleen voor mijzelf ook voor mijn medemens!

Laten we de QR codes nou eens niet als een onzekere aanval op onszelf betrekken maar kijken naar het grotere geheel en ben je het er niet mee eens zoek naar een andere oplossing!

Veel liefs,

Bibi

Een gedachte over “QR codes en vraagtekens

Geef een reactie