Weten we nog hoe “normale” lijven en gezichten eruit zien?

Soms ben ik er echt heel bewust blij mee dat ik in de jaren 90 ben opgegroeid. Zonder Social Media en het tijdperk van de selfies.

Want wat kan ik me goed voorstellen dat dit zo’n gek beeld van de realiteit geeft wanneer je bijvoorbeeld nu tiener bent.

Als ik even 5 minuten door Instagram scroll kom ik amper foto’s en video’s van mensen tegen waar je bijvoorbeeld poriën of oneffenheden in het gezicht ziet. Niet dat mensen dit niet hebben maar omdat het wordt weggewerkt.

Hetzelfde gaat op voor cellulite, iets wat makkelijk kan worden weggewerkt op de socials en TV maar wat 95% van de volwassen vrouwen gewoon heeft.

En wat dan nog het meest kwalijke eraan is naar mijn mening. Dat bedrijven hier veel geld aan proberen te verdienen door jou een probleem aan te praten en dat probleem wordt ondersteund door de socials.

Want je wilt toch helemaal geen cellulite, dat is toch niet normaal? Of wallen, rimpeltjes en dunne lippen?

Daarom probeer ik mezelf daar heel bewust van te zijn wat echt is en wat niet. Kijk vooral eens goed om je heen op straat dan krijg je een veel beter beeld van hoe mensen er echt uitzien zonder filters!

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie