Kind mag kind zijn

Onze dochter wordt alweer bijna 3 jaar en dat betekend in Doha dat de zoektocht en aanmelding voor de basisschool voor de deur staat! Ze zal (zo jong als ze is) een assessment moeten doen om toegelaten te kunnen worden tot een basisschool.

We zijn ons aan het verdiepen in veel scholen hier in de buurt en dat is soms toch wat lastiger dan van te voren gedacht! Veel dingen gaan anders als dat wij gewend zijn en hoe onze jeugd was!

Zo dragen kinderen bijvoorbeeld uniformen! Iets wat ik zelf nooit heb hoeven doen en waar ik toch wel gemixte gevoelens over heb! Kleding representeert in mijn ogen namelijk ook dat ieder zichzelf mag zijn en zijn of haar eigen stijl mag ontdekken en uitten. Helaas zijn er hier geen scholen waar dit mogelijk is.

Daarnaast zijn scholen hier (van wat we begrepen hebben) behoorlijk academisch! Zo krijgen ze op sommige scholen al huiswerk mee zelfs als ze 4 jaar zijn.

Dit zijn drie dingen die dus behoorlijk anders zijn als in Nederland en wat ook wel erom vraagt dat je even moet schakelen.

Wat mij toch wel duidelijk is geworden is dat ik vooral wil dat ze nog zo lang mogelijk kind kan zijn! Al spelend leren en na school lekker kunnen ontspannen. Er is nog genoeg tijd om te blokken voor school nietwaar!

Hoe kijken jullie hiertegen aan?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie