B-Corp organisaties

We kunnen er natuurlijk al lang niet meer omheen. Het milieu en het klimaat! Het gaat gewoon niet goed en wij kunnen daar iets aan doen! Bijvoorbeeld door de manier hoe wij consumeren, wat we eten en waar we naartoe op vakantie gaan.

Een van die dingen waarop je bijvoorbeeld zou kunnen letten is of een bedrijf / winkelketen een B-Corp status heeft.

B-corp is dus een keurmerk dat sinds 2006 bestaat en is opgericht door de non profitorganisatie B Lab. Het kijkt niet alleen naar de producten om te beoordelen of een bedrijf duurzaam is maar ook naar de bedrijfsvoering.

In de goedkeuringsprocedure die maanden kan duren worden de bedrijven beoordeeld op: duurzaamheid, arbeidsrechten, transparantie, klanten en de gemeenschap. En die procedure is echt gigantisch pittig en goed natuurlijk!

Besef je trouwens even dat Nederland maar ongeveer 90 B Corp organisaties kent waaronder Dopper, Triodos bank en Tony’s Chocolonely.

Super goed dat een dergelijk certificaat bestaat en dat steeds meer bedrijven dit certificaat krijgen.

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie