DIY paddestoel lichtjes

We beginnen thuis in een fase te komen dat Elif bang wordt voor spoken en monsters. In de nacht wordt ze soms wakker en dan vindt ze het fijn als er een lampje brand. Ik wilde graag een lampje dat op batterijen werkt en paddestoelen vindt ik zelf altijd erg schattig. Helaas kon ik die in Doha nergens vinden en toen ik internet afstruinde waren ze best duur nog! Time to do it myself!

Bij de Ikea verkopen ze hele schattige witte lampjes in de vorm van een paddestoel. Deze toveren we om naar een echte paddestoel!

Wat heb je nodig?

  • Lampje van de Ikea
  • Spuitbus rode/ oranje verf
  • Grote plastic tas
  • Papier en schaar
  • Lijm

Knip eerst wat rondjes uit een wit vel papier en plak deze met wat lijm op de lamp. Het hoeft niet stevig te zitten, want het is er puur voor bedoeld dat je straks niet de hele bovenkant rood verft. Knip ook een randje uit dat je om de “stam” plakt. Anders wordt namelijk je hele paddestoel rood inclusief de stam.

Leg vervolgens een groot stuk plastic op de grond om je vloer of tafel te bedekken. Ikzelf ben op het balkon gaan verven en heb daar de grond bedekt met een plastic tas.

Tijd om te gaan verven! Schudt de bus goed voordat je deze gaat gebruiken begin maar te sprayen! Binnen no time is jouw paddestoel klaar!

Inmiddels staan die van Elif schattig verspreid over haar slaapkamer en brand er altijd ‘s nachts een lampje!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie