Weekend plannen

De (waarschijnlijk) drukke werkweek zit er weer op en tijd om even op te laden. Een vraag die we elkaar meestal stellen is dan “wat ga jij doen dit weekend?” Vroeger zou ik van alles opgenoemd hebben en zaten mijn weekenden soms best volgepropt. Nu kan ik er zo van genieten als ik niks hoef!

In de avond een drankje doen, uit eten gaan of welke andere activiteit dan ook. Ik kan er enorm van genieten als ik op zaterdagavond lekker thuis op de bank zit en niks moet of hoef! Intens gelukkig kan ik dan zijn!

Toch merk ik best vaak dat er een taboe rust op “niks” doen. Ga toch gezellig mee? Ach een drankje kan toch wel. Het kan dan lastig zijn om nee te zeggen. Zeker omdat je wellicht andere niet teleur wilt stellen en het altijd super lief en leuk bedoeld is. Toch heb ik inmiddels gemerkt dat het belangrijk is dicht bij je eigen gevoel te blijven. Wil je thuis zijn en niet mee op pad doe dat dan ook alsjeblieft niet. Ongeacht wat anderen ervan zouden vinden.

Dat is een van de afspraken die ik met mijzelf gemaakt heb toen ik moeder werd. Je geeft vanaf dan namelijk zoveel van je eigen energie dat het ook heerlijk is om even te doen waar je zelf echt zin in hebt. Niet altijd makkelijk maar soms wel nodig!

En jij? Wat doe jij dit weekend?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie