Gezond snacken

Al vaker heb ik jullie verteld dat ik een enorme snoepkont ben. Geef mij een zak M&MS en ik ben gelukkig. Waar ik minder gelukkig mee ben zijn de consequenties die vast zitten aan het eten van deze goddelijke chocolaatjes. Slechte huid, dikker worden, vermoeider en ga zo maar door. 
Omdat ik zo van snacken houd maar ook gezond wil zijn van binnen en van buiten ben ik aan het experimenteren met het zelf maken van gezonde snacks. En nee ik heb er zeker niet altijd puf voor maar ik voel me er wel fijner door en dus is dat het waard. Naast dat het natuurlijk ook gewoon heel lekker is! 
Afgelopen week ben ik zelf van rijstvellen loempia’s gaan maken. De gezonde versie zonder een frituur! 
Wat heb je nodig? 

 • rijstvellen
 • Gestoomde of gekookte kip
 • Komkommer
 • Paprika
 • Courgette
 • Wortel
 • Sambal

Voor de dressing

 • tahini
 • Halve citroen geperst
 • Zoete soja saus
 • Water

Wanneer de kip gestoomd is “pluk” ik deze uit elkaar. Deze bewaar ik in een schaaltje.
De komkommer en paprika snijd ik in lange dunne repen zodat ze goed mee kunnen rollen.
De courgette en de wortel rasp ik zo dun mogelijk en bak ik op in een pannetje met wat sambal! Doordat je voor de rest geen smaken toevoegt is de sambal best wel “aanwezig” en heb je dus niet super veel nodig.


Als dat gedaan is begin ik aan het sausje. Ik neem 2 grote eetlepels tahini en stop deze in de blender. Vervolgens voeg ik een scheut sojasaus, de citroensap en wat water toe en blend ik alles door elkaar! Mocht je de dressing te “bitter” vinden kun je altijd soja toevoegen.

Nu is het tijd om te rollen! Leg een rijstvel voor zo’n 20/30 seconden in een bak met warm water. Vervolgens haal je deze eruit en leg je hem klaar. Voeg de kip, komkommer, paprika en de gebakken courgette toe en rollen maar!
Als je helemaal klaar bent schenk je de dressing in een kommetje en klaar om te serveren.
Eetsmakelijk!


Veel liefs,Bibi

Geef een reactie