Moedermaffia

We kennen ze allemaal wel, van die moeders die denken het wel allemaal te weten. Ze weten precies wat je wel en niet met je kind moet doen en hebben hun oordeel al klaarstaan nog voor je iets gezegd hebt.

Gelukkig met de mama’s in mijn directe omgeving heb ik hier niet mee te maken, maar soms spreek je mensen die zo snel een oordeel klaar hebben staan of zie je op social media berichten waar je maag van omdraait. “Is jouw kindje nog niet zindelijk? Goh de mijne was dat al lang op die leeftijd” en ga zo maar door.

Wat ontzettend jammer als vrouwen/mama’s elkaar zo onzeker maken. Je zou juist denken dat we het stadium van onzekerheid kennen en dat juist willen voorkomen bij anderen. Wat natuurlijk niet helemaal kan, maar positiviteit helpt wel!

Persoonlijk vindt ik het altijd zo knap als moeders hun onzekerheden durven te vertellen. En niet bang zijn dat hun kind of hun opvoeding anders is. Wat overigens normaal is want we zijn allemaal anders toch!

Ik heb me ook vaak genoeg onzeker gevoeld en heel eerlijk ik heb nog steeds wel eens die momenten dat ik twijfel of ik het helemaal goed doe. Maar ik heb vanaf dag 1 tegen mijzelf gezegd zolang ik mijn best doe en met de beste intenties voor de kleine is het oké.

Dus moedermaffia laten we elkaar helpen en steunen en leren verplaatsen in elkaar in plaats van neerhalen of onzeker maken!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie