Het eetdagboek van een health coach

Als health- en lifestyle coach help ik anderen een gezondere levensstijl te creëren. Dagelijks let ik zelf natuurlijk ook op wat ik eet. Ik houd van lekker eten en wil ook vooral genieten. Gelukkig ben ik er door veel trials & errors in de keuken achter gekomen dat gezond eten ontzettend lekker kan zijn! Hoewel mijn maaltijden vrijwel iedere dag verschillen, wil ik je graag een indruk geven van wat ik zoal eet op een dag. 

Ontbijt

Mijn ontbijt sla ik nooit over. Het is mijn favoriete eetmoment van de dag en zelfs een klein selfcare-ritueel. Meestal eet ik havermoutpap of een smoothiebowl met fruit, maar in de weekenden maak ik ook graag proteïne pancakes of gewoon een heerlijk gebakken eitje! 

Dit recept is een grapefruit-smoothiebowl. Het fijne van smoothiebowls is dat je deze met je favoriete fruit kunt maken en de toppings iedere keer kunt veranderen!

Ps. als ik ga sporten in de ochtend, eet ik meestal voor het sporten iets kleins zoals een halve banaan met wat yoghurt en notenpasta. Mijn ‘echte’ ontbijt eet ik na mijn workout!

Lunch

Persoonlijk vind ik dit de lastigste maaltijd. Soms is het onverwachts een hectische dag en  komt het niet uit om iets gezonds te maken. Daarom probeer ik mijn lunch zo vaak mogelijk de avond vooraf of in het weekend voor te bereiden. Mijn lunchgerechten variëren van salades (zoals deze jar salad), soep of een broodje of boterham met gezond beleg (zoals avocado, zalm, ei en tomaat).

Tussendoor

Snacktime! Ik ben een zoetekauw. Rond 3 uur krijg ik meestal cravings die ik vaak met fruit stil. Mijn favoriete snack is een rijstwafel met notenpasta en een halve banaan. 

Maar als ik geluk heb (en in het weekend tijd en zin heb om het te maken) heb ik zelfgemaakte kokoscake of bananenbrood die ik kan pakken!

Avondeten

Naast lekker eten houd ik ook van koken. In het weekend eet ik vaak iets met vis, zoals een zalmsalade. Op doordeweekse dagen houd ik het simpel en wissel ik gerechten met kip af voor vegan en vegetarische recepten. Een van mijn favoriete gerechten is deze soba noodles met tofu en groenten! Super simpel om te maken en ook nog eens hartstikke gezond!

Avondsnack

Als ik vroeg heb gegeten of nog heb gesport in de avond, eet ik nog een beetje Griekse yoghurt met een handje noten en een paar frambozen.                                               Of ik eet een toetje (zoals deze avocado bananen chocomousse!)

Over het algemeen zien mijn dagelijkse maaltijden er ongeveer zo uit. Maar ook ik eet wel eens een pizza of frietjes, ben & jerry’s of heerlijke cote d’or chocolade… 😉 Het draait er immers om dat je de balans vindt en soms ook durft te genieten van iets dat minder gezond is!

That’s it! Ik hoop dat deze recepten je inspireren en laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Wat eet jij het liefste? 🙂 

Kijk voor meer gezonde recepten en health-tips eens op mijn website www.smilealot.nl en op mijn Instagram!

Veel liefs,

Logo Dutch Gigil

Geef een reactie