Zelfliefde

Meer en meer lijkt er een verandering te komen aan dat eeuwenoude beeld van perfectie! Een beeld dat door social media alleen maar versterkt werd en waar denk ik best veel jonge mensen last van hebben gehad. Mannen moeten afgetraind zijn, vrouwen moeten een slank figuurtje hebben, je moet toffe reizen maken, het perfecte baantje hebben, het perfecte leventje en laten we eerlijk zijn niemands leven is perfect! Gelukkig maar, anders zou het denk ik erg saai zijn. Maar nu zie je langzaam maar zeker een tegen beweging komen, vrouwen die na hun bevalling laten zien dat hun lichaam echt wel veranderd is, of mensen die zich kwetsbaar op durven te stellen.

Ik denk een enorm goede tegenbeweging waar veel mensen een les uit kunnen halen en ook eerlijker naar zichzelf door durven kijken. Gelukkig zijn met jezelf en van jezelf houden zelfs op momenten dat het even wat minder gaat. Echte zelfliefde is denk ik vaak ver te zoeken zeker onder jonge mensen. Lippen inspuiten, botox noem het maar op. En langzamerhand lijken veel meiden en jongens op elkaar en zijn de echte kenmerken van iemand ver te zoeken. Zo ontzettend jammer.

Accounts op Instagram die daar juist tegengas in geven zijn zo verfrissend en inspirerend! Die hipdips zijn heust niet zo erg! Heb je striae? Nou join the club! Is je ene oor groter als de ander? Uniek juist!

Wellicht is het tijd om eens te leren omdenken als het op onszelf aankomt! Imperfecties zijn eigenlijk juist perfect want ze maken je uniek! Leren houden van wie we werkelijk zijn van binnen en van buiten!

Hoe kijk jij hiernaar?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie