Het filter effect

Ik kijk heel vaak op Instagram, vanwege Dutch Gigil en L’Heure Dorée natuurlijk maar ook in mijn vrije tijd open ik de app met regelmaat. De stories zijn vaak vermakelijk om naar te kijken, maar jeetje wat nep ook zeg. Griezelig perfecte gezichten die inmiddels aardig op elkaar beginnen te lijken. Wat voor effect heeft dat op jonge meisjes? Jongeren die al gepest worden?

Het aantal jongeren die iets aan zichzelf laat veranderen stijgt elk jaar. Een lip filler nemen dat is toch normaal? Onlangs hoorde ik zelfs dat iemand voor haar 25e verjaardag botox van haar moeder gekregen had. Botox op je 25e! Vroeger had men je voor gek verklaard maar nu lijkt het eerder normaal dan abnormaal! Whatskebeurt?

Persoonlijk vind ik het heel belangrijk om mijn dochter mee te geven dat ze goed is zoals ze is. Zeker in een wereld waarin de buitenkant soms belangrijker lijkt als de binnenkant.

Ik heb zelf afgelopen week eens wat foto’s gemaakt, ik voelde mij op dat moment helemaal niet lekker. Net ongesteld geworden, moe van de nacht en de vroege ochtend. Voor mijn gevoel zag ik er niet uit! En toch als je deze filters ziet lijkt het alsof ik on top of my game was. Hell no! Allemaal fake dus.

Natuurlijk houden we allemaal zo nu en dan wel van een filtertje, maar misschien goed om erbij stil te staan dat dit niet per se de werkelijkheid is!

Veel liefs,

Bibi

Een gedachte over “Het filter effect

Geef een reactie