Kefir

Al zolang ik mij kan herinneren zijn mijn darmen rommelig. Niet gek ook dat er op een gegeven moment PDS geconstateerd werd door de huisarts. Een diagnose die mij op dat moment niet veel zei maar door ervaring weet ik precies wat helpt en wat niet.

Enige tijd geleden maakte ik kennis met Kefir. Een drankje met een hele fijne werking op mijn buik. Kefir is een gefermenteerde drank. Deze yoghurt achtige drank is rijk aan probiotica en heeft een krachtige werking op je spijsvertering. Persoonlijk vindt ik de kefir op basis van dierenmelk het lekkerst.

Naast dat kefir rijk is aan probiotica zit er nog meer in dat goed is voor je lichaam. Zo bevat kefir veel magnesium, mineralen en vitamine C! Naast deze essentiële stoffen en de werking van de aanwezige probiotica is kefir ook rijk aan proteïne! Onmisbaar in een gezond voedingspatroon!

De smaak is vrij specifiek en sommigen zullen even moeten wennen hieraan, maar al snel zul je merken dat dit drankje erg lekker is en ook dorstlessend.

Naar mijn idee een echte aanrader dus!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie