De aandacht voor borstimplantaten

Het is jullie wellicht de afgelopen weken en maanden ook opgevallen. De groter wordende aandacht omtrent de mogelijke bijwerkingen van borstimplantaten.

Zo werd het eindelijk voor Zimra Geurts duidelijk waar ze al die jaren zo ziek van was toen ze eruit werden gehaald. En kampt zij nog dagelijks met de hele heftige gevolgen.

En OnneDi maakte zelfs de documentaire Moordtieten die enorm stof deed opwaaien en niet zonder reden!

Want ik schrok me ook helemaal wild wat ik allemaal in de documentaire zag en ook bij andere influencers zoals Zimra heb gezien.

Laat ik voorop stellen dat het voor iedereen zijn of haar eigen keuze is om wat aan zichzelf te laten doen. Doe wat goed voor jou voelt!

Maar ik word er simpelweg enorm boos over dat klachten weg worden gewimpeld en dat er geen adequate voorlichting lijkt te zijn over de implantaten. Want ondanks dat ze wellicht niet scheuren kunnen er toch siliconen deeltjes in je lijf komen waar sommige mensen dus wel degelijk last van zullen hebben.

En in de documentaire werd er zelfs door een onderzoeker uitgelegd dat er siliconen deeltjes in embryo’s werden gevonden. En als dat daadwerkelijk het geval is dan is het schandalig als dat soort dingen niet vóór een ingreep worden vermeld.

Gelukkig is er ook een ander optie! Namelijk een borstvergroting door middel van eigen vet (dit vet moet dan natuurlijk wel aanwezig zijn). Omdat vet lichaamseigen is verkleint dit de kans op complicaties en klachten.

Ik kan alleen maar hopen dat door deze aandacht en ophef de cosmetische medische wereld door elkaar wordt geschud en er dingen zullen veranderen.

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie