Je huid schoonhouden

Een mooie huid willen we allemaal en naast dat gezond eten en drinken dan belangrijk is, is het ook goed om 2 maal daags je huid schoon te maken! Ik zal jullie gelijk heel eerlijk vertellen dat mij dat zeker niet altijd lukt. Zeker als ik een drukke dag gehad heb, dan heb ik totaal geen zin meer om ook nog eens mijn huid schoon te maken. Zonde eigenlijk want het hoeft niet lang te duren!

Mijn huid is echt een weerspiegeling van a) hoe ik eet, maar ook van hoe ik het verzorg. Wanneer ik weinig aandacht besteed aan mijzelf en daarmee bedoel ik zowel mijn gezondheid als mijn huidverzorging dan zie je dat vrijwel direct aan mijn huid. En omdat mijn huid er zo vaak toch wel slecht uit ziet, zelfs wanneer ik let op mijn voeding vond ik het tijd om ook eens mijn huidverzorging onder de loep te nemen.

Dat betekend voor mijn niet alleen in de ochtend mijn huid goed schoonmaken maar ook voordat ik naar bed ga alle viezigheid van de dag van mijn huid halen en boy wat komt er veel viezigheid vanaf!

Als eerst gebruik ik de micellair water van Vichy. Een heel zachte en milde reiniger die het eerste laagje vuil goed van mijn huid kan afhalen. Wat fijn is aan dit product is dat het erg “zacht” en mild is voor je huid. Zeker wanneer je net als mij snel een trekkerig gevoel krijgt dan is dit erg fijn om te gebruiken.

Vervolgens reinig ik mijn gezicht met een reinigingsgel of foam. Mijn twee favoriete producten zijn die van Abysk en die van Biodermal. Beide producten zijn mild voor je huid en zorgen ervoor dat ze naast reinigen ook nog eens je huid verzorgen!

Na deze twee stappen is het tijd voor de laatste stap: een fijne en voedende gezichtsolie. Die van Biodermal gebruik ik de laatste tijd met name en werkt naar mijn mening erg goed.

Nu ik al een tijdje mijn huid zo goed verzorg zie ik ook een verandering en dat is fijn! Weinig onzuiverheden en mijn huid ziet er stralender uit!

Hoe vaak maak jij je gezicht schoon?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie