Gestructureerd inpakken

De wereld begint langzaam weer “normaal” te worden en we gaan weer op reis! Heerlijk om via social media te zien waar mensen naar toe reizen! En omdat het inpakken soms best tricky kan zijn wil ik jullie vandaag wat tips en tricks mee geven! Wellicht ook goed om eens aan de mannen te laten zien, want ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik doe zo’n 90% van de voorbereiding voor mijn man!

Tip 1:

Begin op tijd met inpakken! Niks is vervelender dan er te laat achter komen dat het jurkje of shirt dat je mee wilde nemen nog in de was zit! Ik begin meestal een week van te voren al met een kijkje te nemen in mijn kast, wat is schoon van wat ik mee wil en wat niet? Vervolgens leg ik de dingen die ik mee wil meestal al apart, maar nog niet in de koffer!

Tip 2:

Leg je kleding niet te vroeg in de koffer! Daar waar ik vroeger wel eens een week van te voren echt inpakte doe ik dat nu niet meer! Waarom niet? Je kleding krijgt soms vouwen die er te erg in blijven zitten en je kleding kan erg muf gaan ruiken! Zeker als je, je koffer sluit!

Tip 3:

Rol je kleding op! Niet alleen om die lelijke vouwen te voorkomen, maar ook om ruimte te besparen! Alles wat ik opgerold mee kan nemen gaat opgerold mee! Zo heb ik in het verleden ook veel meer mee gekregen! Dit was destijds de gouden tip van mijn moeder toen ik voor lange tijd naar New York City ging en veel kleding mee moest nemen!

Tip 4:

Spray een lekker luchtje over je kleding! Ik doe dat zelf heel vaak en zeker als je dan aankomt en snel wilt omkleden ruikt je kleding lekker!

Tip 5:

Normaal gesproken was dit nooit nodig, maar nu helaas wel. Check de Corona maatregelen van het land waar je heen gaat! Zijn er extra maatregelen die getroffen moeten worden? Welke tests zijn nodig? Het kan je een hoop gedoe schelen als je dat van te voren uitzoekt!

Veel plezier als je op vakantie gaat!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie