Wat handig is om te weten voordat je een piercing laat zetten

De afgelopen 12 maanden heb ik een aantal oor piercings laten zetten waar ik heel blij mee ben! Natuurlijk wil ik ook een aantal tips & tricks met jullie delen die mij hebben geholpen of die ik had willen weten.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is net met zoals vele andere dingen in leven belangrijk.

Je vraag je misschien af waarom jij je moet voorbereiden maar ook jij kan een verschil maken.

Ten eerste de plek waar je, je piercing wilt. Bekijk eens afbeeldingen op pinterest die je mooi vindt zodat je er na het piercen ook tevreden mee bent. Daarnaast ook goed om je in te denken of je er ook ringetjes in wilt of bijvoorbeeld alleen studs. Want dat kan de plek van piercen ook weer veranderen.

Daarnaast is het heel erg aan te raden om geen alcohol de dag voordat je gaat piercen te drinken. Want alcohol verdunt je bloed en waar een piercing normaal niet echt gepaard kan gaan met bloed kan dat na alchohol wel het geval zijn.

Mocht je angstig zijn voor de pijn kun je 45 minuten voor je naar je afspraak gaat ook een ibuprofen ter voorbereiding nemen.

Nazorg

Dit is het allerbelangrijkste na het zetten van een piercing. Want er zal natuurlijk wondvorming ontstaan en daarom moet je, je piercings echt heel goed schoonhouden wanneer dit aan het helen is.

Zelf maak ik ze iedere ochtend en avond schoon met water en parfumvrije zeep. Maar daarnaast heb je bijvoorbeeld ook specifieke piercing sprays.

En vooral er niet met je handen aanzitten en draaien want dat verhoogt de kans op een infectie. En dat wil je natuurlijk niet!

Mijn ervaring met piercings

Persoonlijk vind ik het laten zetten qua pijn enorm meevallen en is dat ook in een paar seconden voorbij. Maar dit is echt voor iedereen anders en de plek waar je laat piercen speelt ook enorm mee.

Qua nazorg vind ik het niet vervelend om het goed schoon te houden maar de eerste paar dagen na het zetten van een oor piercing kan slapen op die kant van je hoofd wel een beetje vervelend aanvoelen.

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie