Wat heb je nou echt aan spullen nodig?

In het voorjaar krijg ik altijd die bekende voorjaar schoonmaak kriebels. Alles moet schoon en fris en ook de spullen en kleding ontkomen niet aan een grondige selectie.

Maar de laatste jaren is er bij mij iets veranderd. Waar ik het vroeger heerlijk vond om veel spullen te hebben vind het nu alleen maar storend en rommelig.

Ik ben daarom al enkele jaren bezig met veel minder winkelen en heel goed nadenken voordat ik iets koop. Ook koop ik tweedehands en verkoop ik spullen die ik niet meer draag ook op die manier of ik geef ze weg aan mensen die ik er gelukkig mee kan maken.

Want wie heeft er in hemelsnaam 30 verschillende t-shirts nodig of 7 paar verschillende sandalen waarvan je de helft toch niet draagt.

Ik merk zelf dat het voor mij relaxter en opgeruimder voelt nu ik weet wat ik precies heb en waar ik het kan vinden. Op deze manier is het ook heel duidelijk wanneer ik bijvoorbeeld wel iets nodig heb. Want dingen dubbel kopen omdat je het eerste item bent vergeten is gewoon zonde.

Hoe is dit voor jullie?

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie