Tips voor een auto vakantie

Ja ja! Langzaam aan gaat Europa weer een beetje bij beetje open en kunnen wij weer gaan dromen van vakanties en genieten in de buitenlandse zon.

Een van mijn favoriete manieren om op vakantie te gaan is toch wel met de auto of een vlieg / roadtrip combinatie. Lekker de vrijheid met de auto en verschillende plekken bezoeken.

De afgelopen jaren heb ik best wat van dit soort vakanties gehad en daarom deel ik in deze blog wat tips voor wanneer je dit zelfde idee hebt.

Check de regels in de land(en) waar je naartoe gaat

Zeker in Europa gelden er in verschillende landen ook andere regels. Met name over wat je bijvoorbeeld bij je in de auto moet hebben.

In Frankrijk moet je een alcoholtest bij je hebben en in andere landen bijvoorbeeld een verbandtrommel.

Op de website van de ANWB kun je dit vinden.

Stops

Het leuke aan roadtrips zijn toch ook wel vaak leuke stops toch?

Maar een tank station is toch niet zo gezellig. Daarom kan het leuk zijn om van te voren al eens op zoek te gaan naar bijvoorbeeld leuke restaurantjes voor een goede lunch.

Wat lekkers

Dit vind ik echt heerlijk! Voordat we vertrekken allemaal lekkere dingen klaarmaken voor onderweg. Lekkere broodjes of een bakje met fruit. Vergeet vooral niet om ook zakjes mee te nemen voor je afval!

Zomercheck

Iets wat wij altijd proberen te doen voordat we gaan vertrekken is een zomercheck van de auto. Dit kun je natuurlijk zelf doen of laten doen bij een garage.

Ze checken dan alle vloeistoffen en pompen bijvoorbeeld je banden op. Wel een zo fijn idee dat alles nog een keer is gecheckt.

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie