Lekker in je vel

Hoe ouder ik word hoe meer ik over bepaalde dingen nadenk en met name ook hoe ik zelf ben veranderd.

Als tiener was ik behoorlijk onzeker en in de brugklas ben ik gepest wat er ook behoorlijk heeft ingehakt. Dat laat je snel aan alles van en over jezelf twijfelen en dat is o zo zonde!

Als ik nu meiden van diezelfde leeftijd zie kan ik alleen maar denken aan hoeveel lastiger sommige dingen nu zijn. Toen ik tiener was had je geen Instagram, filters en presets. Moet je nagaan hoe dat nu moet zijn voor opgroeiende jongens en meisjes.

Daarom is het zo belangrijk, naar mijn idee, om niet alleen maar dat perfecte plaatje na te jagen voor jezelf of voor anderen.

Ik ben alles behalve perfect, ik heb grijze haren en putten in mijn benen. Graag had ik langer willen zijn en een wat minder witte huid willen hebben. Maar dit is wie ik ben.

Wanneer ik nu kijk naar mijn benen kijk ik niet alleen naar het negatieve maar ook naar het positieve. Zoals het feit dat deze benen mij dragen en naar de mooiste plekken brengen.

Die grijze haren noemen kleuters ook wel zilver en dat klinkt al heel wat positiever.

Probeer daarom niet te streng voor jezelf te zijn maar ook de mooie & positieve kanten te zien. Want wat is het zonde van je tijd om jezelf niet mooi of goed genoeg te vinden. Dit kun je dan ook weer uitdragen naar al die opgroeiende tieners.

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie