Samen op pad met Chantal, Brand & Family fotograaf

Zoals jullie misschien wel weten wonen wij allebei in een ander land en hebben we elkaar door de c situatie een hele poos niet kunnen zien.

Daarom zie je ook vaak foto’s van ons los van elkaar omdat we elkaar het afgelopen jaar amper hebben gezien.

Dus toen Bibi laatst voor een korte periode in Nederland was wilden we elkaar natuurlijk graag zien en zijn we ook een dag met Chantal op pad geweest. Een fotograaf gespecialiseerd in Branding & Family shoots. Zodat we ook weer wat vaker foto’s van ons samen kunnen delen.

Waarom Chantal?

Haar stijl sprak ons ontzettend aan en naast het vastleggen van bijvoorbeeld families heeft ze ook een heel goed oog voor branding en in ons geval dus het vastleggen van twee vriendinnen met een eigen bedrijf. Ideaal!

Chantal is 1,5 jaar geleden begonnen als fulltime fotograaf met een eigen bedrijf en je merkt gelijk aan haar wat voor passie ze voor haar vak heeft. Ontzettend aanstekelijk!

Voorafgaand aan de shoot

Enkele weken voor de shoot hadden we een call met Chantal om het over de verwachtingen te hebben en wat we graag zouden willen met deze shoot.

Wij houden zowel van de stad als van de natuur dus dat wilden we graag in de foto’s terug laten komen maar ook onze vriendschap en ons samenwerken.

De call was super prettig omdat we alles konden bespreken zodat we goed op een lijn zaten. Enkele dagen na deze call ontvingen we al een heel mooi moodboard en een prijsopgave. Ideaal!

Een paar dagen voor de shoot hadden we natuurlijk nog even contact over de tijd en specifieke plaats. Chantal denkt daarnaast ook graag mee over outfits en de voorbereiding. Super fijn want dat kan zonder ervaring lastig zijn.

De dag van de shoot

In de ochtend heb je vaak erg mooi licht en daarom hadden wij al vroeg in de ochtend afgesproken in Alkmaar. Een prachtige en idyllische stad.

In het begin is het altijd een beetje wennen wanneer iemand foto’s van je neemt maar Chantal wist dat super snel weg te nemen en wij voelden ons gelijk op ons gemak bij haar. Bibi had geen oppas voor haar dochter dus die is meegegaan naar de shoot. Wat erg fijn was om te merken, was dat Chantal goed hiermee om kon gaan. Het is toch anders als er een klein kindje aanwezig is dat niet deelneemt aan de shoot.

Omdat het vrij fris was schoten wij tussen het shooten snel onze jassen aan en konden we weer even opwarmen.

Na het shooten in Alkmaar reden we naar Castricum strand. Een ideale plek voor mooie foto’s aan het strand en in de duinen.

Omdat we op verschillende locaties gingen shooten namen we ook verschillende outfits mee. Dit is iets wat Chantal ook stimuleert zodat je een heel divers eindresultaat krijgt.

Wij vonden het gewoon jammer dat de shoot was afgelopen omdat we zoveel lol met Chantal hebben gehad!

Na de shoot

Al twee dagen na de shoot ontvingen we een linkje naar de eerste preview foto’s van de shoot. Super leuk want hierdoor krijg je gelijk een goed beeld van hoe de foto’s zijn geworden.

Enkele dagen later ontvingen we vervolgens de volledige selectie. Hierin konden we zelf aangeven welke foto’s we zouden willen ontvangen!

Wij zijn echt super enthousiast over de shoot en over Chantal! De foto’s zijn onwijs mooi geworden en ze heeft ons weten vast te leggen hoe we zijn en hoe onze vriendschap is en dat is natuurlijk super knap!

Neem vooral snel eens een kijkje op het Instagram en Website van Chantal.

https://instagram.com/chantaldegraaff.photography?igshid=19ee5qkdxtrxk

https://www.chantaldegraaff.nl/instagram/

Houd vooral ons Instagram account in de gaten om meer foto’s van deze shoot te zien.

Veel liefs,

Lotte & Bibi

Geef een reactie