Lotte’s haarkleuring avontuur

Al vele jaren laat ik mijn haar verven. Omdat ik mijn eigen bruine kleur een beetje saai vind maar ook omdat er de afgelopen jaren steeds wat extra grijze haren bijkomen.

Die grijze haren zijn kenmerkend voor beide kanten van mijn familie en komen vaak al op vrije jonge leeftijd. Het is zoals het is en er zijn genoeg opties om dit te verhelpen.

Wat is er mis?

Vorig jaar zomer heb ik bij een andere kapper hair contouring laten doen, lichtere plukken rondom je gezicht zodat het je gezicht daadwerkelijk uitlicht. En natuurlijk de bruine basis kleur.

Maar toen gingen de kappers weer dicht en konden we niet meer naar de kapper. Mijn uitgroei werd met de dag erger en mijn haarkleur verschoot helemaal. Het werd behoorlijk licht qua kleur en toen kwam ik er ook achter dat er een groene gloed over de lichtere stukken kwam. Vreselijk! En bovenop was het juist veel te warm qua ondertoon.

Voor| Mijn verschoten haarkleur

Haarkleur plan met Boyd

Dus toen we na al die maanden weer naar de kapper konden ben ik op aanraden van een vriendin uitgekomen bij Boyd Hairstyling. Een nieuwe salon die ook nog eens bij mij om de hoek zit, ideaal!

De salon is misschien nieuw maar Boyd heeft zelf ontzettend veel ervaring en heeft onder andere bij Pierôt gewerkt.

Dus toen ik daar in de stoel plofte met mijn niet zo charmante coupe maakte we een plan. Want Boyd kon al heel snel en eerlijk aangeven dat dit niet in een keer helemaal te verhelpen was omdat warme en groene kleurpigmenten ontzettend hardnekkig zijn.

Omdat het beter voor mijn haar is en het qua grijze haren nog prima kan zijn we voor een kleurspoeling gegaan en deze wordt redelijk snel weer herhaalt (enkele weken) om de groene en rode kleuren te onderdrukken.

Dit hebben we al een aantal keren herhaald en ik merk gelukkig nu al dat er steeds langer qua tijd tussen gaat zitten voordat deze pigmenten weer naar boven komen en ook minder heftig!

Na | Dit was het resultaat na de eerste kleuring

Heel vervelend om dit te hebben maar gelukkig ben ik bij Boyd Hairstyling in goede handen.

https://instagram.com/boydhairstyling?igshid=5nnkp5vf7ta

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie